spot_img
20 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeSri Lanka a intrat în default, neplătindu-și dobânzile și ratele la datoria...

Sri Lanka a intrat în default, neplătindu-și dobânzile și ratele la datoria externă de 51 de miliarde de dolari

-

Sri Lanka a intrat în default, neplătindu-și dobânzile și ratele la datoria externă de $51 de miliarde de dolari. Insula se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la obținerea independenței, din 1948, care a generat proteste ample pentru demisia guvernului. Lipsa acută de alimente și combustibili, alături de întreruperile zilnice lungi de electricitate, au generat suferințe celor 22 de milioane de locuitori ai țării astfel încât guvernul a decis să nu-și plătească creditorii externi pentru a folosi rezervele valutare la achizițiile de alimente și combustibili, arată SCMP conform Profit.ro.

- Reclama -

Anterior a fost relatat că Sri Lanka își stinge luminile stradale pentru a face economie de electricitate, a anunțat joi ministrul energiei. Statul insular se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii zeci de ani, în timp ce srilankezii au de-a face cu pene de curent zilnice care pot dura și o jumătate de zi.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...