spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateSRI in afacerea Coldea Albanezul

SRI in afacerea Coldea Albanezul

-

Pentru că e imposibil de crezut că serviciul nu a știut, și asta dintr-un motiv foarte simplu. Acum știm oficial că generalul(r) Florian Coldea a fost/este angajat cu acte în regulă în postul de consilier al premierului albanez Edi Rama. Informația a fost furnizată de către guvernul albanez în septembrie anul trecut, în urma unei solicitări venite din parlamentul de la Tirana, iar mai apoi, biroul de presă al guvernului a confirmat oficial, transmite Inpolitics.

Angajat oficial fiind, Coldea a primit/primește un salariu. Care venit, cu tot cu sursa lui, trebuie să se regăsească obligatoriu în declarația de venituri/interese a soției sale, generalul SRI activ Dorina Coldea.
Ceea ce înseamnă că mai-marii serviciului, cu Eduard Hellvig în frunte – pentru că e greu de crezut că Florian Coldea s-a angajat imediat după demisia lui din iulie – , știau cel puțin la nivelul anului trecut de noua slujbă a lui Coldea.

De altfel, chiar și fără declarația de avere, Dorina Coldea ar fi fost obligată să anunțe serviciul despre angajamentul soțului. Cutumele interne impun asta, iar pe siteul oficial al serviciului scrie negru pe alb ”La părăsirea instituţiei în orice mod, angajaţii SRI au obligaţia, prin lege şi prin angajamentul semnat la încadrare, de a păstra confidenţialitatea datelor şi informaţiilor referitoare la activităţile pe care le-au desfăşurat sau de care au luat cunoştinţă în exercitarea atribuţiilor”.

Întrucît lucrul pentru un guvern străin, al unei țări non-membre UE, ridică problema posibilității scurgerii informațiilor deținute de fostul nr.2 în SRI, e de la sine înțeles că Florian Coldea trebuia să raporteze fostului loc de muncă înaintea acceptării noii slujbe. Deci SRI a știut și și-a dat OK-ul, fără doar și poate.
Iar dacă nu a știut/nu a aprobat, cineva din serviciu va trebui să dea niște explicații. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img