spot_img
5.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăDezvaluiriSRI, generalul Coldea, T 14 și milionarul Elenei Ceaușescu: NOI SUNTEM STATUL

SRI, generalul Coldea, T 14 și milionarul Elenei Ceaușescu: NOI SUNTEM STATUL

-

Unul din locurile unde șefii SRI împreună cu politicieni, procurori și judecători jucau tenis și mai apoi puneau țara la cale era așa numitul T 14, mai precis o vilă a SRI din Aleea Privighetorilor din Băneasa, unde ar fi fost resedința fostului prim adjunct al SRI, generalul Florian Coldea, dezvăluie jurnalistul Dan Andronic în episodul 2 Noi suntem statul publicat luni în Evenimentul Zilei.

- Reclama -

CITIȚI EPISODUL 2 AL DEZVĂLUIRILOR LUI DAN ANDRONIC

Vila ca și cele două terenuri de tenis aferente ar fi fost construite de Aedificia Carpați, o firmă condusă de Petre Badea, mai spune EVZ.

Aedificia Carpați a primit foarte multe contracte cu statul fără licitație, dar DNA nu a declanșat vreodată o anchetă privind această firmă, iar în SRI se spunea că aceasta ar aparține de fapt lui Florian Coldea, mai scrie Dan Andronic.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV #SRIDNAGate/ DOCUMENTE DNA care dovedesc Poliția Politică SRI-DNA

Aedificia Carpati, detinuta de Petre Badea, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri de pe piata locala, a castigat în ultimii ani multe contracte, printre care reabilitarea Băncii Naționale, Palatului Victoria, dar nu numai. 

Aedificia Carpati, companie infiintata in 1992 prin reorganizarea Trustului Carpati, a luat începând cu 1996 contracte pe bandă rulantă de la statul român. Ea a fost preluată de Petre Badea, considerat un apropiat al Elenei Ceauşescu.

CITIȚI ȘI: Operațiunea ILEGALĂ SII Analytics a SRI: BIG BROTHER

Firma a primit în perioada 2007-2015 lucrări de la stat în valoare de 338,55 milioane de euro. Aedificia a fost implicată în construcţia unora dintre cele mai importante clădiri din Capitală: Banca Naţională, Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului, Teatrul Naţional, Ateneul Român sau resedința Patriarhului.

Pe data de 20 decembrie 2016, UM 0929 a atribuit un contract “”Proiectare şi execuţie lucrări suplimentare Extindere reabilitare şi modernizare sediu Voluntari”. Beneficiar: Aedificia Carpaţi.

Interesant este că un colos precum Aedificia a declarat că nu are nici un angajat.

Petre Badea este unul din cei mai discreţi oameni de afaceri. Pentru serviciile sale, patronul Aedificia Carpaţi a fost decorat de două ori de Preşedintele României, dar şi de Patriarhie

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img