Sputnik Rusia: Se tem oare unii de ce va spune Ghiță sub protecția altor servicii?

0
161

Cine este în spatele sistemului care l-ar face pe Ghiță să ceară sprijinul Serbiei și nu al altei țări, să zicem Rusia, precum Snowden?, scrie portalul rus Sputnik, una din vocile propagandei Kremlinului, referindu-se la ipoteza ca Sebastian Ghiță să ceară azil politic în Serbia după reținerea și arestarea sa la Belgrad.

Se tem oare unii de ce va spune Ghiță sub protecția altor servicii?, se întreabă propaganda Moscovei.

CITIȚI ȘI: Ghiță, sârbii, rușii, SRI, Kovesi și dezvăluirile

Concluzia este că Sebastian Ghiță are toate șansele să demareze procedura obținerii azilului politic în Serbia, fapt care ar pune pe jar multe personaje importante din România. În plus, Serbia este suficient de aproape pentru ca Ghiță să aibă permanent contact cu afacerile, dar și cu surse de informații, dar și de cei care îi difuzează mesajele. Se mai pune o singură întrebare: de ce nu a făcut asta el asta de la început și s-a jucat cu acte false? Oare așa să fie? Poate că vom afla zilele următoare. În orice caz, e interesant cum de două surse care au legături cu serviciile și cu zona atlantistă, mă refer la un „investigator” de la „Cațavencii” și un așa-zis analist militar, au anunțat că Ghiță s-ar afla în Serbia aparent… înainte ca el să ajungă acolo. Se tem oare unii de ce va spune Ghiță sub protecția altor servicii?, mai afirmă comentariul difuzat de Sputnik, principalul mijloc de propagandă al Kremlinului.

Serbia este o țară care are vederi pro-europene, dar respinge, din motive întemeiate, asocierea în NATO. De asemenea, Soros nu are actanți semnificativi la Belgrad. Dar, în primul rând, Belgradul nu este Moscova, astfel încât cei care i-au susținut acuzațiile și tezele în țară nu trebuie să se dea înapoi cu strigătul „Rușii, rușii!”. În afară de asta, Ghiță, ca om care a lucrat cu serviciile, știe că nu e bine să te dai pe mâna unui imperiu, fiindcă oricând există interese majore care te pot transforma într-o marfă.O ultimă chestiune — care sunt resorturile pe care s-ar putea baza Ghiță în ipoteza că ar solicita azil politic în Serbia? În primul rând, Serbia e o țară semnatară a Convenției de la Paris din 1957, ori pe aceasta se bazează în primul rând cererea de extrădare formulată de organele legii din România, plus pe câteva protocoale adiționale. Serbia are propriile nemulțumiri față de reacțiile Europei la problema kosovară, inclusiv România are o atitudine ambiguă, iar cereri de extrădare trimise de Belgrad în țări UE sunt tergiversate — am menționat exemplu unui fost premier kosovar, mai scrie Sputnik.

Ghiță a vorbit de prezența la întâlnirile sistemului a rezidentului CIA la București; de asemenea, Ghiță este cel care, în recenta campanie electorală, a atacat vehement mașinațiunile miliardarului George Soros și ale atotputernicei sale rețele sale din România. Cu alte cuvinte, Sebastian Ghiță a atacat cele două componente fundamentale ale expansiunii oculte a imperialismului (american), după cum susțin diverși teoreticieni conspiraționaționiști — dar și multe partide eurosceptice, mai subliniază siteul finanțat de Moscova.