spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDezvaluiriSputnik: O bancă cu sediul la Moscova va cumpăra acțiunile DIGI 24

Sputnik: O bancă cu sediul la Moscova va cumpăra acțiunile DIGI 24

-

Banca Internațională de Investiții își are sediul la Moscova și a participat deja la plasamentul primar al obligațiunilor Digi, relatează ZF conform Sputnik.

„Am participat la plasamentul primar al obligaţiunilor Digi, cumpărând o parte importantă din toată emisiunea. Nu am participat în IPO-ul Digi din 2017, nici în cel al MedLife din 2016″, precizează instituția.

- Advertisement -

Banca Internaţională de Investiţii este o instituţie multinaţională de dezvoltare cu sediul la Moscova și intenţionează să dezvolte o nouă strategie. Aceasta ar fi participarea la cele mai mari oferte de vânzare acţiuni (IPO) ale companiilor româneşti la bursa locală.

Instituţia vrea să participe în emisiuni de obligaţiuni corporative în ţările în care activează, adică inclusiv România, pentru a dezvolta infrastructura pieţei de capital.

- Advertisement -

Nikolay Kosov, preşedintele Băncii, spune că instituția financiară este în proces de implementare a noii strategii.

Banca Internațională de Investiții (BII) a fost înființată printr-un acord semnat pe 10 iulie 1970 între România, Bulgaria, Ungaria, Republica Democrată Germană, Mongolia, Polonia, URSS și Cehoslovacia, fiind înregistrată la secretariatul ONU cu numărul 11417. Scopul băncii constă în susținerea dezvoltării economice a statelor membre.

După căderea regimurilor comuniste, instituția se afla într-o stare inactivă. În anul 2000, Polonia și Ungaria și-au anunțat retragerea. În anul 2015, Ungaria a decis să redevină membru BII.

Începând cu anul 2012, BII revine în forță cu o nouă echipă de administrare care a realizat o serie de reforme în interiorul instituției.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img