Spitalul Orășenesc Vânju Mare în linie dreaptă. ANUNȚUL LUI ALADIN GEORGESCU

0
63

Astăzi (n.red- luni) am semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare, extindere și modernizare a Spitalului Orășenesc Vânju Mare.Din păcate, în urmă cu nouă ani, unitatea medicală din Vânju Mare a fost închisă de guvernarea democrat-liberală. Cu sprijinul Guvernului PSD, anul trecut am început demersurile pentru redeschiderea spitalului, iar finanțarea urma să fie asigurată printr-o nouă etapă a PNDL. Cum acest lucru nu a mai fost posibil întrucât guvernarea s-a schimbat, reușim prin eforturi susținute să demarăm lucrările cu fonduri de la Consiliul Județean, a anunțat pe facebook președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

ANUNȚUL LUI ALADIN GEORGESCU:

Ca urmare a implementării proiectului, se va crea şi dezvolta o infrastructură de sănătate care împreună cu policlinica existentă, să răspundă exigenţelor actuale ale procesului de asigurare a serviciilor de sănătate. Clădirea va fi înălțată pe toată suprafața și va avea P+E1+E2. Unitatea va avea un număr de aproximativ 70 paturi pentru spitalizare continuă și spitalizare de zi și vor funcționa:

secție de medicină internă;

5 compartimente:

Pediatrie;

Primiri Urgențe;

Chirurgie generală;

Obstetrică – Ginecologie și

Neonatologie.

laborator de radiologie,

ambulatoriu

bloc operator.Termenul de execuție a lucrărilor este de 13 luni, două luni fiind pentru proiectare și o lună pentru verificare.Valoarea contractului pe care l-am semnat astăzi este de 20 milioane lei cu TVA și avem alte sume prevăzute pentru dotarea cu aparatură.Avem și o altă veste bună! Începând cu data de 2 martie anul acesta, la spitalul din Vânju Mare a fost angajat un medic chirurg generalist. La fel s-a întâmplat și la Strehaia. Cei doi au promovat examenele și vor efectua intervențiile chirurgicale ușoare.