spot_img
-0.8 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăAnalizeSpitalele din Germania spre faliment

Spitalele din Germania spre faliment

-

Tot mai multe spitale nu-şi vor mai putea susţine cheltuielile de funcţionare şi vor fi nevoite să intre în insolvenţă, estimează Asociaţia Spitalelor din Germania (DKG) conform Ziarului Românesc din Germania.

- Reclama -

”Un val de insolvenţe se îndreaptă către spitalele noastre în 2023. Și cu greu poate fi oprit”, a declarat marţi grupului media Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) preşedintele asociaţiei DKG, Gerald Gass. Dificultăţile sectorului sanitar german vor fi vizibile în multe regiuni anul viitor, a adăugat acesta, făcând referire la ultimul barometru al Institutului Spitalicesc German (DKI), un sondaj anual efectuat în rândul instituţiilor sanitare germane.

Conform acestui sondaj, 59% din spitalele germane estimează că la finele anului în curs vor fi din punct de vedere financiar ”pe roşu”. Procent care cu un an în urmă era de 43%. De asemenea, procentul spitalelor cu un rezultat financiar pozitiv la sfârşitul acestui an este estimat la circa 20%, faţă de 44% anul trecut.

Pentru anul viitor, 56% dintre spitale anticipează o deteriorare şi mai pronunţată a situaţiei lor financiare. Nnumai 17% se aşteaptă la o îmbunătăţire a acesteia şi 27% la o situaţie neschimba

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img