spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinSpionii de la Kremlin au nimerit data și ora exactă la a...

Spionii de la Kremlin au nimerit data și ora exactă la a treia încercare CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

Dincolo de discuția despre Ucraina o altă discuție/informație mi se pare importantă și poate cheie. Atacurile din această dimineață au fost anunțate de data aceasta cu exactitate de secretarul de stat american Anthony Blinken undeva la miezul nopții. Ora 4 dimineață, a spus el. A fost la 5, ora României, dar nu ne mai încurcăm în fusul orar. După 2-3 încercări nereușite, americanii au nimerit data și ora exactă. Iar întrebarea cheie este dacă americanii sau alți parteneri au un spion la Kremlin? Sau a fost doar intuiție?

Acum vreo săptămână într-un reportaj lacrimogen într-un ziar occidental, americanii se plângeau că au avut un spion la Moscova, dar l-au retras în 2017. Vom afla probabil peste 40-50 de ani care este, de fapt, adevărul, dar majoritatea celor care ne uităm acum la tv vom fi oale și ulcele și nu va mai conta.

A fost doar o intuiție? E un spion la Kremlin?

Unii se vor grăbi să revadă filmul despre criza rachetelor din Cuba când un rus ar fi dat informații englezilor și americanilor. Dar filmele de spionaj sunt doar pelicule de spionaj cu toate că uneori episoade mai sunt și reale.

Noi vedem Kremlinul ca un tot. Dar nu este chiar așa. De mult timp acolo este un „mic conflict” între sivloviki, garda veche, noua oligarhie și diplomații ruși. Unii cunoscători pot povesti mai multe inclusiv despre conflictul între Lukoil și Gazprom și cum în ministerul lor de externe sunt mai multe curente care se bat pe întâietate. Dar aș fi foarte atent la aceste conflicte, care ne pot da fie și peste 40 ani răspunsurile la ceea ce s-a întâmplat acum.

Iar dacă există un spion/o rețea de spioni la Kremlin atunci putem lua în calcul o lovitură de palat pe termen mediu la Moscova. Dacă…

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...