spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeSpionii chinezi pe Linkedin

Spionii chinezi pe Linkedin

-

Într-o notă de avertizare fără precedent, obținută de Le Figaro, Direcția Generală de Securitate Internă (RPS) și Direcția Generală pentru Securitate Externă (DGSE) invocă o operațiune de scară largă realizată de serviciile de informații chineze în ultimii ani pe rețelele sociale profesionale – LinkedIn în principal, transmite RFI.

- Reclama -

Operațiunea este menită a penetra cele mai înalte niveluri ale administrației și marilor companii franceze.

Acest nou mod de acțiune este atribuit în mod oficial Ministerului Securității de Stat  din China, iar armata de spioni este, potrivit notei, o „amenințare unică împotriva intereselor naționale.“

În ceea ce privește „metodologia“, nota vorbește despre conturi fictive, gestionate de ofițeri de informații chinezi.

Ofițerii pot vedea doar profilul LinkedIn, iar ei ajung să ceară de multe ori un CV actualizat. Aceasta le permite să obțină informații de contact (telefon, e-mail), care pot fi utilizate apoi ca parte a operațiunilor de informații tehnice.

Pentru a contracara acest tip de phishing, nota cere ca personalul din administrație să fie instruit despre „cum să recunoască o abordare dintr-un serviciu de informații extern pe rețelele sociale“.

Într-adevăr, a accepta invitația unui utilizator chinez pe LinkedIn permite acestuia să-și consolideze credibilitatea. El se poate lăuda cu o amplă rețea profesională, în presupusul său domeniu său de activitate, și poate astfel înșela vigilența țintei sale, profitând de contactele comune. „Astfel, poate fi afectată chiar suveranitatea statului”, atrage atenția Le Figaro

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img