spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeSpionajul ucrainean susține că la Kiev se pregătea o lovitură de stat

Spionajul ucrainean susține că la Kiev se pregătea o lovitură de stat

-

Agenții Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au reținut un grup de „activiști sociali” și „provocatori” care pregăteau tulburări la Kiev, care ar fi trebuit să ducă la o lovitură de stat, a anunțat SBU într-un comunicat pe canalul său de telegram.

- Reclama -

„Sub pretextul de a ține o așa-numită reuniune, atacatorii plănuiau să anunțe înlăturarea de la putere a actualei conduceri militaro-politice a Ucrainei. Apoi au sperat să pună mâna pe clădirea Radei Supreme a Ucrainei și să-i blocheze activitatea”, relatează SBU.

- Advertisement -

Potrivit investigației, grupul era condus de co-fondatorul unei organizații publice, care „este cunoscută pentru acțiunile sale anti-ucrainene din 2015”. Numele lui nu a fost dezvăluit. În timpul perchezițiilor, asupra deținuților au fost găsite arme și muniții. Toți au fost deja trimiși în arest.

La începutul lunii mai, SBU a raportat reținerea a doi colonei ai Departamentului Securității Statului (SGO), care, potrivit forțelor de securitate ucrainene, lucrau pentru FSB rus și au participat la pregătirea asasinatelor reprezentanților conducerii ucrainene, inclusiv a președintelui. Vladimir Zelensky, șeful Direcției principale de informații (GUR) Kirill Budanov și șeful SBU Vasily Malyuk.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img