spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeSpionajul chinez în campania electorală din Australia

Spionajul chinez în campania electorală din Australia

-

Ministrul australian al apărării Peter Dutton a afirmat vineri că o navă de spionaj chineză s-a apropiat de coasta de vest a Australiei, denunţând un „act de agresiune” din partea Beijingului, relatează Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Nava chineză a fost observată în timp ce trecea prin dreptul staţiei de comunicaţii navale Harold E. Holt din Exmouth, utilizată de submarine australiene, americane şi aliate.

„Cred că este un act de agresiune. Cred acest lucru mai ales pentru că s-a apropiat atât de mult. S-a aflat în proximitatea instalaţiilor militare şi de informaţii de pe coasta de vest a Australiei”, a explicat Dutton într-o conferinţă de presă.

Alegaţiile privind ameninţarea la adresa securităţii naţionale reprezentată de China reprezintă o temă majoră a campaniei în vederea alegerilor generale din 21 mai din Australia, menţionează Reuters.

Ministrul australian al apărării a mai apreciat că nava chineză a apărut într-un moment „bizar”, dată fiind campania electorală.

În ultimii ani a mai fost semnalată prezenţa de nave ale forţelor chineze în largul coastelor de nord şi de est ale Australiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img