spot_img
25.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăActualitateSpionaj în DC: Guvernul american a anunţat că va înceta să mai...

Spionaj în DC: Guvernul american a anunţat că va înceta să mai obţină în secret convorbirile telefonice şi mesajele electronice ale jurnaliştilor

-

Guvernul american a anunţat sâmbătă că va înceta să mai obţină în secret convorbirile telefonice şi mesajele electronice ale jurnaliştilor de investigaţie politică, mai ales în cazul unor scurgeri de informaţii în sfera politică, punând capăt unei practici adesea criticate sub motivul că aduce atingere libertăţii presei, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Departamentul Justiţiei din SUA a dat asigurări că, „pentru a schimba practica sa de lungă durată, nu va mai căuta (…) să obţină sursele de informaţie ale jurnaliştilor”.

„A-i cita pe jurnalişti pentru a compare în cadrul anchetelor privind scurgerile de informaţii politice nu este conform cu orientarea politică a preşedintelui”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

The New York Times a dezvăluit săptămâna aceasta că Departamentul Justiţiei, în timpul administraţiilor Donald Trump şi Joe Biden, a dus o bătălie juridică de culise pentru a-şi procura email-urile a patru reporteri ai cotidianului american cu scopul de a le identifica sursele de informaţie.

Printre alte mass media, CNN a semnalat luna trecută că administraţia Trump a căutat să obţină în secret înregistrările telefonice şi email-urile unuia dintre corespondenţii săi.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...