spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăDezvaluiriSOV din pușcărie: Vor să ia de la gura voastră peste 1.5...

SOV din pușcărie: Vor să ia de la gura voastră peste 1.5 miliarde de euro

-

Băi generație, am folosit în mod deliberat o adresare bulevardeză la adresa lui Dragnea, pentru că a început să dezamăgească major prin lipsa de viziune, confundând un proiect de țară cu un program de guvernare, prin disimularea unor nevoi personale în niște acte normative de doi bani, prin lipsa de bărbăție, ascunzându-se în spatele lui Grindeanu (un personaj salubru, cu un ego pronunțat, care nu va accepta multă vreme poziția ingrată în care se află), în loc să-și asume politic deciziile. Dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât vedeam în el omul politic în stare să neutralizeze sistemul (nu să-l distrugă – asta va fi treaba ta) și, când colo, lasă acest lucru în seama unor ziariști, analiști și comentatori, scrie pe blogul său Sorin Ovidiu Vîntu, în prezent în închisoare.

- Reclama -

DIN POSTAREA LUI SOV:

De un decret amplu de amnistie și grațiere evident că este nevoie și la fel de evident este că el trebuie dat rapid prin ordonață de urgență de către Guvern din câteva motive:

  1. Descongestionarea penitenciarelor. Ați văzut că am folosit sintagma “decret amplu” pentru a sublinia faptul că acest decret trebuie să libereze nu 1500 de oameni ci 8-9000 de oameni.
  2. Repararea unor nedreptăți uriașe făcute de către sistem la adresa “indezirabililor”.
  3. Diminuarea unor condamnări absolut cretine dictate de judecători, la ordin, din slabă pregătire profesională, din prostie sau pur și simplu din răutate.
  4. Anularea sporului de 1/3 din catastrofalul Cod penal impus de Băsescu prin asumarea răspunderii de către guvernul Boc, modificarea totală a noului Cod penal și a Codului de procedură penală, trebuind să fie făcută de către Parlament în funcție de filosofia penală pe care actualii guvernanți o vor adopta.
  5. Anularea totală a instrumentului de opresiune și șantaj folosit de către sistem, și anume dosarul penal, prin dezincriminare asumată transparent a acelor infracțiuni care stau la baza dosarelor prin care sunt șantajați liderii politici.

Poate pare o atitudine cinică, dar ea va duce în final la un punct zero, punct din care România va putea începe să se reconstruiască fără a-și mai pierde timpul cu tot felul de decontări și răfuieli, extrem de costisitoare și distructive.

Băi generație, cât de cretini pot fi ăștia care, în loc să vină cu un pachet de legi care să prevadă și pedepse alternative de executare a pedepsei, îi bagă în pușcării și vor să ia de la gura voastră peste 1.5 miliarde de euro pentru a construi noi stabilimente de încarcerare? Nu mă refer, evident, la scursurile societății ci la o masă uriașă de indivizi care stau în pușcării pentru tot felul de rahaturi gen conducere fără permis, abandon familial…

După cum vedeți un asemenea decret este mai mult decât necesar și trebuie dat prin ordonanță din simplu motiv că, dacă folosești Parlamentul, Iohannis va face pe dracu’-n patru să-l blocheze din motivele pe care le-am expus deja. N-aș vrea să se creadă că ceea ce am scris aici este o pledoarie pro-domo. Eu mai am câteva luni și termin definitiv cu toate porcăriile penale care mi s-au făcut. Ceea ce am scris provine dintr-o cunoaștere profundă a realităților aflate atât în interiorul cât și în exteriorul gratiilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...