Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru mi-au furat trustul Realitatea și compania P.S.V., transcriind prin fals acțiunile celor două societăți pe numele lor. În urma cu aproape patru ani am depus o plângere penală împotriva lor la DNA. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat temeinicia acuzațiilor pe care le-am făcut, dosarul urmând a fi trimis în instanță. Fructificând relațiile pe care le aveau la început cu Gabriel Oprea și apoi, prin intermediul lui Rareș Bogdan, cu Helvig și Iohannis, au reușit să blocheze până acum orice decizie judecătorească favorabilă mie. Dacă pentru Realitatea era doar miză de a o transforma în televiziunea SRI-ului și a lui Iohannis, pentru PSV miza era de ordinul a miliarde de euro, așa că Sorin Ovidiu Vîntu trebuie ținut în pușcărie cât mai mult timp posibil, doar-doar va ceda, adezvăluie pe blog din pușcărie Sorin Ovidiu Vîntu.
Faptul că Helvig l-a înlocuit pe Maior la conducerea SRI și că acesta l-a dat afară pe Coldea, n-a anulat funcția de poliție politică a acestei instituții, ea nefăcând altceva decât să treacă în subordinea lui Iohannis. Capacitatea acestei instituții de a dirija dosare în instanțe, nu cred că poate fi contestată de cineva., mai afirmă SOV.
MAI SUSȚINE SOV:
După cum ați putut constata, nu m-am plâns niciodată de porcăriile care mi se tot fac în ultimii șapte ani în instanțele de judecată din București dar, dat fiind faptul că ultima condamnare (mă refer la cea de opt ani din dosarul FNI) a fost transformată de una dintre televiziunile pe care SRI-ul o folosește în operațiunile murdare de comunicare (mă refer la DIGI 24) într-un festival al dezinformării și al prostului gust mă simt obligat, pentru o informare corectă, să fac unele precizări:
- Dosarul de șantaj al lui Sebastian Ghiță
Am executat un an de închisoare.
Șapte ani mai târziu Ghiță însuși recunoaște că a mințit și că așa zisele probe au fost falsificate de către el însuși. - Dosarul pentru favorizarea lui Nicolae Popa
Am executat 2 ani de închisoare.
Acuzația – Urmare a faptului că i-am dat bani, s-a putut sustrage aproape 10 ani justiției române.
Proba – Le-am dat părinților lui Popa bani de bilete de avion pentru a-i face acestuia o vizită în Bali, în anul 2009.
Concluzia judecătorilor – Din cauza asta a putut sta Popa timp de 10 ani în Indonezia. - Dosarul Petrom Service
Execut 6 ani și 2 luni.
Acuzația – Am furat din propria-mi firmă 83 milioane euro.
Proba – Niciuna.
Realitatea – Încasasem peste 300 milioane euro de la Petrom pentru vânzare activității de bază a firmei. În loc să-mi retrag 160 milioane euro ca dividende, am autorizat investiții de 83 milioane euro în bănci și firme din Republica Moldova. - Dosarul FNI
Condamnare 8 ani.
Acuzațiile – Am furat circa 7 milioane dolari din FNI și am spălat 5,5 milioane cumpărând imobile.
Probe – Afirmațiile procurorului de caz și atât.
Ce s-a întâmplat în realitate – După 17 ani de anchete făcute de zeci de procurori și polițiști, instanța de la Tribunalul București a avut curajul să mă achite pentru acuzația de furt din FNI, dar n-a avut curajul să mă achite și pentru presupusa spălare de bani, condamnându-mă la 6,4 ani de închisoare. Dosarul merge mai departe la Curtea de Apel București, moment în care intervine și prescripția faptei de delapidare, judecătorii nemaiavând altceva de făcut decât să constate intervenirea termenului de prescripție.
Fără a avea absolut nicio dovadă că am cumpărat imobilele respective cu bani proveniți din FNI, fără a mi se admite nicio expertiză contabilă prin care să pot dovedi acest lucru, fără să țină cont de niciuna dintre mărturiile martorilor citați, judecătorii compun o minută în care, cu un real talent journalistic, acreditează ideea că am furat, condamnarea dispusă fiind practic doar pentru spălare de bani.
Deci, hotărârea judecătorească în dosarul FNI este CĂ NU AM FURAT NICIUN LEU DE ACOLO. Prescripția intervenind după ce instanța s-a pronunțat, CONDAMNAREA ESTE DOAR PENTRU SPĂLARE DE BANI.