spot_img
0.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăDezvaluiriSoțul Alinei Gorghiu acuză SRI că se află în spatele manevrelor lui...

Soțul Alinei Gorghiu acuză SRI că se află în spatele manevrelor lui Isărescu privind creșterea cursului euro și a dobânzilor

-

„Dacă SRI l-ar lăsa din braţe pe Isărescu, dobânzile şi cursul s-ar potoli instantaneu”, a declarat finanțistul Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu de la PNL, într-un interviu acordat ziarului Bursa.

- Reclama -

În contextul alegerilor pentru Consiliul de Administraţie al BNR din aprilie 2019, lucrurile stau după cum urmează, în prezent: explozia cursului nu are nicio legătură cu OUG 114, pentru că aceasta a fost dată în decembrie, iar euro a stat liniştit. Cu două zile înainte de explozia cursului, Isărescu a transmis public că pieţele sunt nervoase pentru că senatorul Zamfir l-a chemat la audiere în Senat. La nici două zile, cursul a fost atacat, Zamfir neretrăgându-şi declaraţia. Pe parcursul unei singure zile au fost următoarele comunicate din partea BNR: dimineaţă a comunicat că este atacat cursul, la prânz Isărescu a spus că a învins atacatorii, iar seara, probabil când şi-a dat sema că tema atacului nu mai prinde la populaţie după frauda din 2008, a anunţat că nu a fost niciun atac pe curs. Prin urmare, întreaga şaradă cu atacul pe curs este o pârghie de presiune pe care o are Isărescu asupra politicienilor. În fapt, aceasta este o formă de manipulare, nu este niciun fel de atac pe curs. După cum se poate observa zilele acestea, cursul revine spre 4,65 lei/euro, deoarece anumiţi bancheri încep să îşi taie pierderile, adică să considere investiţia în Isărescu drept un cost şi să îl abandoneze. Singura şansă în acest moment pentru ca Isărescu să mai crească cursul spre 5 lei este ca BNR să intervină agresiv cumpărând euro în piaţă. Cred că, de data aceasta, dacă o va face, SRI nu va mai continua să îl tot acopere pe Isărescu, a susținut Isar.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img