Soția unui senator PSD în fața instanței: Am luat bani ca să îi dau la mănăstiri

0

„ Am avut calitatea de secretar în cadrul comisiilor de concurs, calitate în care nu puteam să evaluez lucrările și nici nu îmi dădea acces la subiectele de examen. Pe această cale doresc să arăt că regret nespus faptele comise și MĂ OBLIG SĂ DESPAGUBESC TOATE PERSOANELE DIN CAUZĂ.  Cea mai mare motivație a mea, pentru care am comis aceste fapte, a fost bunătatea. Dar am acceptat banii pentru a face acte de caritate la mănăstiri și biserici și pentru că aveam nevoie să păstrez apartamentul cumpărat de la primărie, pe care în prezent nu îl mai deținem deoarece a fost revendicat de către vechii proprietari. Am crezut că dacă merg la biserici și mă rog, o să fie mai bine ”, a declarat în fața instanței Mihaela Cordoș, soția senatorului PSD Alexandru Cordoș, acuzată de trafic de influență, conform Gazeta de Cluj

Soția senatorului Alexandru Cordoș a fost arestată de DNA pentru trafic de influență în formă continuată, alături de Tiberiu Popan pentru a facilitat anumitor persoane, contra-cost, accesul la posturi scoase la concurs de Spitalul Județean Cluj.

„La Spitalul Clinic Județean Cluj era o practică veche pentru candidații ce veneau să dea concurs. De altfel, deși tematica era afișată, candidații nu se descurcau să aplice pentru posturi pentru că erau neclare  condițiile de participare. Astfel că, deseori îi ajutam cu această procedură dar fără a condiționa acest ajutor de plata unor sume de bani. Nu am pretins sau primit de FIECARE DATĂ bani sau alte foloase materiale, însă atunci când mi s-au oferit nu i-am refuzat” a mărturisit Mihaiela Cordoș în fața judecătorului de la Tribunalul Cluj.

Mihaiela Cordoș este acuzată că ar fi luat bani de la cetăţeni pentru joburi la cinci instituţii de forţă din Cluj: Electrica, Hidroserv, Casa de Pensii, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Spitalul Judeţean.  Senatorul PSD Alexandru Cordoş apare şi el în cadrul dosarului cu diverse intervenţii. Fie la Electrica, fie la ISJ, fie la Hidroserv. De intervenţiile de la Spitalul Judeţean Cluj se ocupa în principal soţia lui.

”În cauză au rezultat indicii concrete că senatorul Cordoş Alexandru a făcut demersurile solicitate de către Cordoş Mihaiela Lucia pe lângă persoane cu funcţii de decizie, obţinându-le avizele solicitate, şi ulterior încadrarea celor două persoane interesate la structuri din cadrul Electrica SA.”

Printre cele declarate de Mihaiela Cordoș se numără și demontarea acuzației cum că ar fi apelat la influența și poziția soțului din Senat pentru a-i ajuta pe mai mulți oameni ce cotizau financiar  buzunarelor  ei, să obțină diferite posturi de inginer pe la instituții ale statului, altele decât Spitalul  Județean, Cluj unde aceasta era angajată.

„Anumite persoane mi-au solicitat în mod expres să apelez la influența soțului meu, lucru pe care NU L-AM FĂCUT conform solicitărilor primite. De altfel, soțul meu a aflat de aceste persoane doar când am fost reținută” precizează Mihaiela Cordoș.