Procesul soţiei premierului israelian Benjamin Netanyahu a început duminică în faţa unui tribunal israelian, unde Sara Netanyahu este acuzată că a fraudat aproape 100.000 de dolari din fonduri publice, comandând meniuri pregătite la restaurant, deşi reşedinţa oficială dispunea de un bucătar, relatează dpa şi AFP.

Sara Netanyahu a asistat duminică la prima audiere în tribunalul de primă instanţă de la Ierusalim, care urmează să decidă dacă acest caz va fi judecat de trei magistraţi, în loc de unul singur, dată fiind ‘sensibilitatea publică’ a dosarului.

Procesul, care fusese amânat deja în iulie şi se aşteaptă să dureze mai multe luni, a primit rapid o nouă amânare, pentru 13 noiembrie, încă din debutul şedinţei.

Sara Netanyahu este acuzată că ar fi declarat în mod fals că reşedinţa prim-ministrului nu avea un bucătar cu normă întreagă şi că s-a folosit de acest neadevăr pentru a cheltui peste 350.000 de şekeli (96.000 de dolari) din fonduri publice pentru meniuri pregătite la restaurante, între lunile septembrie 2010 şi martie 2013.

Ezra Saidoff, fost director general adjunct la biroul premierului, este inculpat pentru acuzaţii similare.

În Israel, legea interzice ca reşedinţa premierului să recurgă la catering dacă există un bucătar angajat.

Procesul este cea mai recentă etapă din seria de cazuri de corupţie prezumtivă care vizează cuplul Netanyahu şi pe care cei doi o consideră o tentativă ‘absurdă’ de a-i discredita.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?