Soția cecenului acuzat că ar fi încercat să îl asasineze pe Putin ucisă la Kiev

0
158

Soția ucraineancă a unui cecen acuzat de Rusia că a complotat pentru uciderea președintelui Vladimir Putin a fost împușcată mortal, luni, în afara Kievului, într-un atac în care a fost rănit și soțul său, au precizat oficiali din ministerul ucrainean de Interne, citați de Reuters.

Amina Okuieva și Adam Osmaiev se aflau într-o mașină când asupra lor s-a tras din tufișurile de lângă o cale ferată de la periferia capitalei ucrainene, au arătat, în postări separate pe Facebook, consilierii din ministerul de Interne, Anton Gerașcenko și Zorian Șkiriak.

Atacul a avut loc la puțin timp după ce joi, într-o explozie a unui vehicul în Kiev, au fost uciși doi oameni și alți trei răniți, inclusiv Ihor Mosiciuc, un membru al Partidului Radical de opoziție.

Okuieva a avut legături cu Mosiciuc, în trecut ea colaborând cu acesta dintr-o poziție de consilier.

„În urma rănilor pe care le-a suferit, Amina a murit. Adam Osmaiev a fost rănit, dar va trăi. Tocmai am vorbit cu el la telefon”, a spus Gerașcenko.

Incidentul de luni este a doua tentativă din acest an de a-l suprima pe Osmaiev, originar din Cecenia. În iunie, el a supraviețuit atacului unui bărbat, care a fost împușcat și rănit de Okuieva.