George Soros, care susţine de mult timp impozitarea suplimentară a bogaţilor, a acumulat 13,3 miliarde de dolari doar prin amânarea plăţii impozitelor, profitând de faptul că legislaţia americană a permis acest lucru în cazul reinvestirii comisioanelor plătite de clienţi fondurilor de investiţii.

Soros a acumulat 13,3 miliarde de dolari din averea sa de 30 de miliarde de dolari, până în 2013, folosindu-se de o lege care prevedea că în cazul reinvestirii banilor în fonduri de investiţii taxele urmează să fie plătite abia la încasarea efectivă a acestora, relatează Bloomberg, transmite Mediafax.

Legea a fost modificată în 2008, iar managerii de fonduri au timp până în 2017 să plătească taxele acumulate în acest fel.

Încă înainte de modificarea legislaţiei americane Soros şi-a transferat activele în Irlanda, mulţi considerând că a făcut acest lucru tocmai pentru a evita să fie impozitat în Statele Unie.Potrivit calculelor analiştilor, bazate pe informaţile publice, Soros ar putea datora fiscului american 6,7 miliarde de dolari, taxe a căror plată a fost amânată an de an.

Strategia de amânare a plăţii taxelor a adus managerilor de fonduri sume uriaşe de bani, potrivit unui profesor de finanţe de la University of Illinois, Vyacheslav Fos. Astfel, un manager de fonduri care ar fi investit 12 milioane de dolari în plasamente similare cu cele efectuate de Soros în ultimii 40 de ani ar fi câştigat 15,9 miliarde de dolari. Acelaşi manager care ar fi plătit taxe autorităţilor federale, statale şi locale ar fi rămas cu numai 2,4 miliarde de dolari, la sfârşitul aceleiaşi perioade, a arătat profesorul.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?