spot_img
22.1 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăEconomieComertSoros, taxele lui Trump şi un câştig de 7 miliarde USD

Soros, taxele lui Trump şi un câştig de 7 miliarde USD

-

George Soros s-a alăturat unei cereri de nereducere a reducerilor fiscale pentru cei mai bogați americani. Dar miliardarul preferă Irlanda, unde fondul său de hedging plătește sume infime.

400 de americani bogați au făcut apel la Congresul SUA, cerând parlamentarilor republicani să nu reducă impozitele.

Scrisoarea semnata, printre altele, de George Soros si Steven Rockefeller, spune ca propunerea ar duce la reduceri profunde ale serviciilor critice, cum ar fi educatia şi sănătatea si ar impiedica capacitatea natiunii noastre de a restabili investitiile in oamenii si comunitatile noastre .“

Reducerile propuse fac parte din programul președintelui Donald Trump, menit să stimuleze creșterea economică și locurile de muncă în țară.

Unul dintre cei bogați care au semnat documentul este George Soros, care a spus întotdeauna că oamenii bogați ar trebui să plătească mai multe impozite. Cu toate acestea, el preferă să nu plătească impozite în Statele Unite şi în țări cu legi fiscale mai favorabile.

În 2015, Bloomberg a raportat că fondul de hedging al lui Soros a plătit 962 dolari impozite în Irlanda cu venituri nete de 3.851 dolari SUA până în 2013, în timp ce restul de 7.2 miliarde dolari venituri din exploatare au fost alocate investitorilor.

Un an mai târziu, Soros a închis compania irlandeză și a înființat un altul în Cayman, o insulă unde taxele sunt mici.

Până când a fost creată noua companie din Cayman, Soros a anunțat că a plătit taxe de 13,3 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că el a evitat plata a aproape 7 miliarde de dolari dacă afacerea lui ar fi fost în întregime localizată în Statele Unite.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img