spot_img
9.3 C
București
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăExterneSoros, acuzat că finanțează protestele din Myanmar

Soros, acuzat că finanțează protestele din Myanmar

-

Autoritățile din Myanmar au arestat un oficial al unei fundații ce ale legături cu miliardarul filantrop George Soros și caută alți 11 angajați ai acelei organizații, suspectată de finanțarea protestelor împotriva loviturii de stat din 1 februarie, transmite Reuters.

- Reclama -

Ziarul Global New Light din Myanmar, folosit în ultimii ani de forțele armate pentru a-și face publice mesajele, susține că Fundația pentru o Societate Deschisă (Open Society) a transferat fonduri fără a solicita permisiunea Departamentului pentru Schimburi Externe.

Grupul ar fi schimbat apoi 1,4 milioane de dolari în kyat, moneda locală, „fără respectarea regulilor și reglementărilor necesare”, potrivit ziarului.

Publicația a sugerat apoi că ONG-uri care nu au fost identificate „oferă asistență în numerar mișcării de nesupunere civică”.

Totodată, ziarul a dezvăluit că economistul șef al fundației a fost interogat vinerea trecută cu privire la „fluxurile de numerar înspre mișcarea de nesupunere civică”. Acum, autoritățile din Myanmar caută și alți 11 angajați ai Open Society pentru a-i interoga, potrivit aceleiași surse.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img