Sorina pleacă în SUA. SIIJ a restituit pașaportul. Informația vine după dezvăluirea privind implicarea a 2 ofițeri STS/ UPDATE: Antena 3 spune că ar fi probleme cu pașaportul

0
156

Secția specială de investigare a magistraţilor (SIIJ) i-a restituit micuţei Sorina pașaportul reţinut imediat după ce a fost eliberat de Serviciul Paşapoarte Dolj, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Procurorul de caz, Mihaela Iorga Moraru, a semnat decizia de restituire şi documentul urmează să plece prin poştă către Serviciul Paşapoarte Dolj care îl va preda părinţilor adoptivi, familia Săcărin, au precizat aceleaşi surse.

UPDATE: Antena 3 spune că ar fi probleme cu mai multe date din dosarul de acordare al pașaportului. Deocamdată nu există o poziție oficială.

UPDATE 2: Cu paşaportul vieţii. Încă de ieri, procurorul de caz a semnat decizia de restituire a paşaportului micuţei Sorina, document găsit a fi făcut cu o serie de ilegalităţi şi neregularităţi în ceea ce o priveşte pe micuţa Sorina. Mâine urmează ca paşaportul să ajungă la Serviciul Paşapoarte Dolj de unde îl poate prelua chiar un al 3-lea ofiţer activ, operativ, militar al STS. 🤪Paşaportul este trimis cu actele doveditoare care probează ilegalităţile şi neregularităţile şi este doar de competenţa legală a Serviciului Paşapoarte Dolj, pe capul, semnătura şi răspunderea lor legală dacă anulează sau nu paşaportul micuţei deja făcut şi găsit cu probleme. Potrivit legii, procurorii nu pot anula paşapoarte, de asta se ocupă strict emitentul- adică în acest caz Serviciul Paşapoarte Dolj. Dacă Tribunalul Slatina respinge mâine ordonanţa lui Licu – fetiţa poate ieşi din ţară cu un paşaport în regulă emis de Serviciul Paşapoarte Dolj, dacă Tribunalul Slatina admite ordonanţa lui Licu- se aplică decizia restrictivă a instanţei. Ancheta penală continuă, a scris jurnalista Sorina Matei pe facebook.

Informația apare după ce jurnalista Sorina Matei a dezvăluit că 2 ofițeri STS au intervenit pentru pașaportul Sorinei:

2 ofițeri STS prinși în scandalul #Sorina: PRESIUNI PENTRU PAȘAPORTUL FETIȚEI