spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeSorina Pintea: Premierul a propus schimbarea ministrului justiției

Sorina Pintea: Premierul a propus schimbarea ministrului justiției

-

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă este cea care a propus, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, schimbarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, după ce a ascultat părerile colegilor din CExN.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar (S) si ministrul Justitiei,Tudorel Toader (D) participa la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) in care se discuta revocarea din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), marti, 27 februarie 2018, in Bucuresti.Ministrul Justitiei a anuntat saptamana trecuta ca solicita revocarea din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, invocand in acest sens un raport in 20 de puncte. CSM are la dispozitie 30 de zile pentru a emite un aviz consultativ, decizia finala apartinandu-i presedintelui Romaniei Klaus Iohannis. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
- Reclama -

„Primul ministru a luat cuvântul şi a făcut propunerile”, a spus ministrul Sănătăţii, precizând că înainte Viorica Dăncilă a ascultat părerile membrilor CEX, care „au fost aproape în unanimitate pentru remanierea domnului ministru Tudorel Toader”.

Ministrul Sorina Pintea a arătat că deciziile CExN trebuie respectate, fiind vorba de forul suprem al PSD.

„Eu cred că deciziile CEX-ului, care este forul suprem al PSD, trebuiesc respectate. Am fost şi noi, miniştrii, invitaţi astăzi în şedinţa CEX, am văzut votul membrilor CEX, a fost un vot în unanimitate, deci prin urmare, aşa cum spuneam, deciziile CEX-ului trebuiesc respectate”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img