Sorina Pintea: E vorba de corupție în cazul falsului doctor italian

0
116

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, consideră că este vorba despre corupţie în cazul funcţionarei de la Direcţia de Sănătate Publică care i-a eliberat codul de parafă cetăţeanului italian care pretindea că este medic, transmite Agerpres.

Ministrul a declarat miercuri că funcţionara de la DSP a răspuns că a făcut gestul din milă.

„Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru, a spus: din milă. Nici eu nu am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă faţă de cine”, a afirmat Pintea la postul de radio Europa FM.

Întrebată dacă s-ar putea bănui că este vorba despre corupţie în acel caz, Sorina Pintea a răspuns: „Cu siguranţă, cu siguranţă, este principala bănuială”.

Ea a spus că vrea să vadă documentele în cazul cetăţeanului italian şi a spus că există mărturii că acesta a intrat în sala de operaţii.

„Vreau să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ ….”, a spus ministrul Sănătăţii.

Italianul care pretindea că este medic a fost depistat de poliţişti în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară, pe la Punctul de Frontieră Curtici, a informat IGPF