Sorin Grindeanu, întrebat despre modificarea Legii 90/2001: Nu ştiu la ce vă referiţi. Liviu Dragnea: Îţi explic eu

0
87

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au fost întrebaţi marţi de jurnalişti dacă intenţionează să modifice Legea 90/2001, premierul desemnat spunând că nu ştie despre ce este vorba, iar preşedintele PSD afirmând ironic că acea lege trebuie modifică astfel încât cei condamnaţi penal “să nu mai existe ca oameni”.

Întrebaţi de presă dacă intenţionează să modifice Legea 90/2001, Liviu Dragnea a spus: “Habar nu am. Cred că nu”. Premierul desemnat a intervenit şi i-a spus jurnalistului că “nu ştie la ce se referă”, moment în care Liviu Dragnea i-a dat asigurări că “îi va explica el”.

“Acea lege trebuie modificată, cei condamnaţi penal trebuie să nu mai existe, ca să nu mai fie dubii. Să nu mai existe ca oameni. Acolo trebuie să mergem”, a completat preşedintele PSD.

Un articol din această lege nu i-a permis lui Liviu Dragnea să fie propus la funcţia de premier, întrucât a fost condamnat în dosarul ”Referendumul”.

Legea 90/2001 prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.