spot_img
39.7 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăAnalizeSondaje publicate de cotidianul polonez Rzeczpospolita: 42% din polonezi sunt nemulțumiți de...

Sondaje publicate de cotidianul polonez Rzeczpospolita: 42% din polonezi sunt nemulțumiți de creșterea fluxului de refugiați din Ucraina. Alți 37% au o antipatie tot mai mare față de migranții ucraineni

-

Peste 40 la sută dintre polonezii intervievați au spus că se tem cel mai mult de o creștere a valului de refugiați din Ucraina și de transferul conflictului în Polonia, arată rezultatele unui studiu pentru publicația Rzeczpospolita.

- Reclama -

„Conflictul din Ucraina are un impact multidimensional asupra Poloniei. A meritat să supraviețuim experienței dificile a pandemiei, când au început ostilitățile. Ideea nu este că polonezii au o teamă colectivă de un conflict armat și de răspândirea lui pe teritoriul Pur și simplu le este frică să nu piardă resursele dobândite, iar aceste temeri provoacă tensiuni în societatea poloneză”, a comentat profesorul Piotr Dlugosh de la Universitatea Pedagogică din Cracovia asupra rezultatelor sondajelor.

- Advertisement -

Studiul arată că 42% dintre respondenți sunt nemulțumiți de creșterea fluxului de refugiați din Ucraina către Polonia. Alți 37 la sută notează o antipatie tot mai mare față de refugiații ucraineni. Fiecare al patrulea respondent și-a schimbat în rău atitudinea față de Ucraina, deoarece conflictul a provocat o criză economică în Polonia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img