spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăLocale 2016SONDAJ: Unul din doi români crede că PCR era mai bun decât...

SONDAJ: Unul din doi români crede că PCR era mai bun decât partidele politice de azi

-

9 din 10 cetăţeni declară că au puţină şi foarte puţină încredere în formaţiunile politice din ţara noastră, iar trei sferturi au o percepţie generală negativă asupra acestora, demonstrează rezultatele studiului „Partidele politice din România – percepţii şi reprezentări”, realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

- Reclama -

Mai mult, peste jumătate dintre participanţii la studiu susţin că Partidul Comunist a fost mai bun decât grupările aflate în prezent în cursa electorală, mulţi dintre aceştia declarându-se în prezent de partea stângă a spectrului politic, informează Gândul.

Referitor la partidele consacrate, mai mult de o treime dintre români consideră că PSD-ul este o formaţiune orientată spre Rusia, dar, în acelaşi timp, şi că social-democraţii reprezintă cel mai bine interesele străzii (35%) sau că PSD-ul este cel mai bun partid (30%). De cealaltă parte, PNL-ul este considerat de 31% dintre români o grupare de orientare pro-Occidentală, cu toate că mult mai puţini (17%) cred că acesta este cel mai bun partid din România.

Credibilitatea partidelor politice din România în ochii cetăţenilor se află pe o pantă descendentă, au arătat rezultatele studiului IRES. O concluzie foarte importantă este aceea că încrederea în partidele politice este cu atât mai scăzută cu cât vârsta respondenţilor este mai mică. Aceeaşi tendinţă se remarcă mai ales în cazul bărbaţilor tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care locuiesc la oraşe şi care au studii superioare.

Aceste date dovedesc că cea mai mare parte a populaţiei României cu drept de vot este foarte sceptică referitor la acţiunile şi promisiunile politicienilor, dar şi că tendinţa nu pare deloc să se amelioreze, dimpotrivă, grupurile politice pierd credibilitate şi în faţa noii generaţii de votanţi, din ce în ce mai informate şi mai critice.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...