spot_img
19.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeSONDAJ ÎN MOLDOVA: Socialiștii pro ruși scad dar sunt în continuare pe...

SONDAJ ÎN MOLDOVA: Socialiștii pro ruși scad dar sunt în continuare pe primul loc

-

Patru partide din Republica Moldova ar intra în parlament dacă duminică ar avea loc alegeri legislative, informează marţi Europa Liberă, citând un sondaj realizat la începutul lunii septembrie de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova.

- Reclama -

Astfel, în viitorul legislativ ar intra Partidul Socialiştilor (prorus, de stânga), creditat cu 36% din opţiunile de vot, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS, centru-dreapta), creditat cu 11,9% din opţiuni, Partidul Democrat (PD, centru-stânga), cu 11,2% din preferinţe şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA, centru-dreapta) al lui Andrei Năstase, cu 10,6%.

Potrivit observatorilor de la Chişinău, sondajul relevă o scădere a popularităţii socialiştilor, care în urmă cu două luni acumulau aproape 50% din opţiunile de vot.

Într-o scădere uşoară de popularitate se află şi PPDA şi PD, în vreme ce PAS a crescut puţin în preferinţele alegătorilor.

Noi alegeri parlamentare în Republica Moldova sunt preconizate pentru 24 februarie 2019.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...