spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăActualitateSONDAJ CU SURPRIZE COMANDAT DE WALL STREET JOURNAL ÎN UCRAINA: Ucrainenii cred...

SONDAJ CU SURPRIZE COMANDAT DE WALL STREET JOURNAL ÎN UCRAINA: Ucrainenii cred că nu numai Rusia, ci și propriul lor guvern, SUA și NATO sunt vinovați pentru război

-

Aproape 50% din ucrainienii cred că guvernul lui Volomir Zelensky poartă „o mare responsabilitate” pentru luptele în curs, potrivit unui sondaj.Ucrainenii tind să creadă că nu numai Rusia, ci și propriul lor guvern, SUA și NATO ar trebui să împărtășească vina pentru conflictul din țara lor, a constatat un sondaj realizat prin telefon în rândul a 1.005 ucraineni între 9 și 13 iunie de Centrul Național de Cercetare a Opiniei de la Universitatea din Chicago și plătit de Wall Street Journal.

- Reclama -

Participanții au fost uniți cu privire la rolul Rusiei în conflict, 82% spunând că Moscova poartă „o mare responsabilitate” după ce și-a trimis trupele în Ucraina pe 24 februarie. Doar 9% cred ca Moscovei nu nu i se poate reproșa nimic. Cu toate acestea, sondajul arată că majoritatea ucrainenilor nu par să fie de acord cu narațiunea președintelui Zelensky și a susținătorilor săi occidentali conform căreia operațiunea militară a Moscovei în țara lor a fost o agresiune neprovocată. 70% dintre cei chestionați au spus că acțiunile guvernului ucrainean au contribuit la izbucnirea conflictului, 47% atribuind „o mare responsabilitate” Kievului pentru acesta. 

58% considera ca SUA este responsabila pentru conflict intrucat a oferit guvernului lui Zelensky miliarde de dolari pentru a sustine razboiul cu Rusia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...