Soluția ca România să aibă autostrăzi

0
67

Directiva europeană este singura soluţie viabilă pentru construirea de autostrăzi în România, a scris deputatul PMP, Petru Movilă, într-o postare pe Facebook, de marţi.

„DIRECTIVA EUROPEANĂ, iniţiată de Comisia Europeană şi votata de Parlamentul European. Este singura soluţie rapidă şi viabilă să avem autostrăzi în România”, a scris Petru Movilă în postare.

În continuare, deputatul PMP a precizat că le va cere europarlamentarilor PMP care vor ajunge în Parlamentul European să iniţieze directiva prin care toate statele membre să fie obligate ca în maxim 5-7 ani să modernizeze toate coridoarele de transport rutiere.

„Europarlamentarilor PMP care vor ajunge în Parlamentul European le voi solicita iniţierea Directivei prin care, toate statele membre ale U.E, să fie obligate ca în maxim 5-7 ani, să modernizeze toate coridoarele de transport rutiere, la acelaşi nivel tehnic şi de calitate în toată Uniunea Europeană”, a adăugat deputatul.

„Doar acest act normativ european poate obliga Guvernul României să acţioneze. Cum o va face, e responsabilitatea Guvernului. Voi susţine elaborarea acestei directive, pentru omogenizarea infrastructurii rutiere din Europa şi mai ales pentru România”, a completat Petru Movilă.