Société Générale va vinde o mare parte a afacerilor bancare din Europa de Est unei bănci maghiare

0
©Christophe Petit Tesson/MAXPPP - 16/02/2012 ; PARIS LA DEFENSE ; FRANCE - Le siege de la Banque Francaise Societe Generale a La Defense. French bank Societe Generale headquarters in La Defense district near Paris on February 16, 2012. (MaxPPP TagID: maxnewsworldtwo179593.jpg) [Photo via MaxPPP]

Grupul francez Société Générale are în plan să se retragă de pe toate piețele bancare din Europa Centrală și de Est unde nu se numără printre cei mai puternici 3 jucători, potrivit unor surse citate de presa bulgară citate de Profit.ro.

Un potențial cumpărător este chiar grupul ungar OTP Bank, care a dorit să cumpere și Banca Românească, însă nu a obținut avizul Băncii Naționale a României (BNR). Cele șase piețe din regiune unde Société Générale nu este printre cei mai importanți jucători și de pe care grupul francez dorește să se retragă sunt: Bulgaria, Macedonia, Moldova, Serbia, Muntenegru și Albania, susțin 3 surse citate de Capital.bg. Pe piața bancară din România, BRD – Groupe Société Générale, controlată de grupul francez cu un pachet de 60% din acțiuni, este al treilea jucător în funcție de active, astfel că o retragere este puțin probabilă.