spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAnalizeSocial-democraţii germani au votat pentru negocieri cu Merkel pentru un nou guvern

Social-democraţii germani au votat pentru negocieri cu Merkel pentru un nou guvern

-

Social-democraţii germani au votat duminică pentru începerea de negocieri formale cu conservatorii cancelarului Angela Merkel pentru formarea unui guvern comun, relatează DPA, AFP şi Reuters.

Sute de delegaţi ai partidului s-au reunit într-un congres special la Bonn pentru a dezbate şi a se pronunţa prin vot asupra proiectului liderilor lor de a demara negocieri pentru reînnoirea unei alianţe cu conservatorii cancelarului Merkel, alianţă ce s-a aflat la guvernare din 2013.

Cu 362 de voturi ”pentru”, 279 ”împotrivă” şi o abţinere, delegaţii la congresul SPD au dat ”undă verde” negocierilor după ce conducerea social-democraţilor şi conservatorii cancelarului Merkel – CDU/CSU – au convenit la începutul acestei luni, în cadrul unor discuţii preliminare, un proiect de program comun.

Potrivit Reuters, se aşteaptă ca negocierile să înceapă săptămâna viitoare, spre liniştea partenerilor Germaniei din Europa, unde Angela Merkel a avut mult timp un rol de prim-plan în problemele economice şi de securitate.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...