ȘOC ÎN SCANDALUL SEXUAL CU EPISCOPUL DE HUȘI: 8 înregistrări video, printre care minori

0
164

Anchetatorii DNA au găsit opt filme cu episcopul de Huşi, Prea Sfințitul Corneliu, în ipostaze intime alături de bărbaţi diferiţi. Ar fi vorba despre foşti sau actuali elevi la seminar, scrie Adevărul.

Dacă în laptopurile preoţilor Damian şi Bumbu a fost descoperită o filmare veche, care ar fi circulat printre preoţii din Vaslui de mai mulţi ani, în cazul arhimandritului Jitaru, anchetatorii au descoperit opt înregistrări video în care episcopul Huşilor ar apărea în ipostaze intime cu bărbaţi diferiţi.

Deşi se suspectează că bărbaţii care apar în materialele de procurorii DNA sunt elevi ai seminarului din Huşi, unii dintre ei încă minori, până la această dată autorităţile judiciare nu au declanşat nicio anchetă care să vizeze o posibilă corupere sexuală a acestora. Nici reprezentanţii BOR nu au declanşat vreo anchetă internă care să vizeze cazul grav de la Episcopia Huşilor, aşteptând doar finalizarea juridică a dosarului de şantaj.

În ciuda şantajului pe motive de homosexualitate, episcopul Huşilor continuă să slujească duminică de duminică la Catedra Episcopală Huşi. Nu de aceeaşi înţelegere din partea superiorilor a beneficiat şi preotul-cântăreţ Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor. În cazul său, oficialii Bisericii nu au aşteptat vreun proces de aflare a adevărului  şi de îndată ce în spaţiul public a apărut înregistrarea compromiţătoare, conducerea Arhiepiscopiei Alba Iulia s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă, iar preotului i s-a interzis să slujească.

Procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iaşi, au finalizat în timp record, mai puţin de trei săptămâni, ancheta privind cei trei preoţi din judeţul Vaslui acuzaţi că l-au şantajat pe Episcopul Huşilor cu filmări în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare alături de un bărbat.  Cei trei clerici, Jitaru Sebastian-Cristi, Damian Gheorghe şi Bumbu Răzvan-Mihail, au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de şantaj, Vineri, 7 iulie, la Curtea de Apel Iaşi se va stabili dacă procesul se va desfăşura cu clericii în stare de libertate sau în arest la domiciliu. Măsura preventivă a fost dispusă împotriva clericilor la jumătatea lunii iunie, odată cu declanşarea anchetei DNA.