spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeSnowden despre documentele secrete găsite la Biden: Reality Winner a fost condamnat...

Snowden despre documentele secrete găsite la Biden: Reality Winner a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru un singur document

-

„Este de remarcat faptul că președintele (n.red-Biden) pare să fi luat mai multe documente clasificate decât mulți avertizori. Prin comparație, Reality Winner (condamnat în Statele Unite pentru scurgere de la Agenția de Securitate Națională – n.red.) a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru un singur document. Între timp, Biden, (Donald) Trump, (Bill) Clinton, (David) Petraeus… acești tipi au zeci, sute (documente – n.red.) Și nicio închisoare”, a scris Edward Snowden pe Twitter.

În opinia sa, adevăratul scandal în cazul președintelui nu este că Biden a luat documente secrete, ci că Departamentul de Justiție al SUA le-a descoperit cu o săptămână înainte de alegerile de la jumătatea mandatului și a ales să tacă în legătură cu această poveste.

- Advertisement -

CBS News a raportat anterior despre documente clasificate din biroul lui Biden la think tank-ul care poartă numele lui din Washington. Materiale care se referă la perioada în care actualul șef al Casei Albe era vicepreședinte au fost găsite de către consilierii săi înainte de alegerile intermediare din noiembrie 2022.

CNN a raportat ulterior că printre documentele secrete descoperite se numără și date de informații despre Ucraina , Iran și Marea Britanie .Documentele au fost imediat predate arhivei naționale, însă Ministerul Justiției verifică acum modul în care au ajuns într-un birou privat. 

Casa Albă a recunoscut că Biden a folosit respectivele premise între 2017 și 2020, când nu mai era în administrație.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img