spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizeSMS-URI: Primire la Casa Albă în schimbul unei anchete

SMS-URI: Primire la Casa Albă în schimbul unei anchete

-

O primire la Casa Albă în schimbul unei anchete: SMS-uri făcute publice joi seara arată că diplomaţi americani i-au cerut preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski anchetarea lui Joe Biden şi a fiului său în schimbul unei întâlniri cu Donald Trump la Casa Albă, informează vineri France Presse.

În cadrul anchetei lor vizând destituirea preşedintelui american, pe care îl acuză de abuz de putere în scopuri electorale personale, deputaţii dirijaţi de democraţi l-au audiat timp de mai bine de opt ore, cu uşile închise, pe Kurt Volker, trimis special al SUA pentru Ucraina până la demisia sa săptămâna trecută.

Ei au făcut apoi public un SMS adresat de Volker unui consilier al preşedintelui ucrainean în luna iulie, chiar înainte de controversatul apel telefonic al lui Donald Trump către Volodimir Zelenski, apel a cărui dezvăluire de un misterios avertizor de integritate a provocat o furtună politică la Washington.

‘Am auzit la Casa Albă. Dacă preşedintele Z îl convinge pe Trump că va ancheta, va descoperi ce s-a întâmplat în 2016, vom găsi o dată pentru o vizită la Washington. Baftă!’.

Cu două zile înaintea cotroversatei convorbiri telefonice între cei doi preşedinţi, Volker i-a trimis un mesaj şi lui Gordon Sondland, ambasadorul SUA pe lângă Uniunea Europeană, lăsând să se înţeleagă că este foarte important pentru „Zelenski să spună că va ajuta la anchetă”.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...