spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăAnalizeȘmecheriile oamenilor lui Grindeanu la CFR sunt în fals

Șmecheriile oamenilor lui Grindeanu la CFR sunt în fals

-

Pentru ca omul de încredere al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să fie ”uns” la conducerea Regionalei Timișoara a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, s-a apelat la o ”inovație” administrativă. În plus, Ion Simu-Alexandru reușește o performanță: în patru zile ocupă susccesiv trei funcții în carul companiei, scrie Club Feroviar

- Reclama -

Concret, directorul general adjunct tehnic Petru Ceșa a semnat pentru directorul general, funcție care nu mai este ocupată la nivelul companiei din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Club Feroviar a dezvăluit faptul că Ion Simu-Alexandru, care fusese pus la conducerea CNCF CFR SA pe 17 decembrie 2021 de Sorin Grindeanu, pentru un mandat interimar de patru luni de zile, a ”uitat” premeditat să-și prelugească mandatul cu încă două luni. Astfel, el și-a netezit calea spre șefia Regionalei Timișoara, fiind ajutat în acest demers de directorul general adjunct tehnic al gestionarului infrastructurii feroviare, Petru Ceșa.

Acesta a semnat azi (luni) decizia de numire a lui Ion Simu-Alexandru în funcția de director al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara, începând cu data de 19 aprilie 2022 (marți). El și-a pus semnătura în dreptul titulaturii de ”director general”, în fața căreia a pus cu pixul mențiunea ”p”, adică ”pentru”.

Numai că postul de director general, așa cum am arătat, este vacant, așa că Petru Ceșa a semnat pentru o funcție care nu este ocupată de nimeni. Formularea normală din punct de vedere juridico-administrativ ar fi trebuit să fie ”pentru director general, director general adjunct tehnic”, ceea ce nu s-a întâmplat, așa cum se poate vedea din facsimilul alăturat.

Și o altă mențiune în ceea ce privește preluarea atribuțiilor de director general de către Petru Ceșa. Chiar dacă Ion Simu-Alexandru i-ar fi delegat atribuțiunile cât timp era director general, după ce mandatul acestuia a expirat delegarea nu mai este valabilă. Explicația juridică este simplă: nu poți să delegi peste limita de timp a mandatului.

funcții la CFR SA

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img