spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeȘmecheria cu embargoul european pe petrolul rusesc

Șmecheria cu embargoul european pe petrolul rusesc

-

Embargoul european asupra petrolului rusesc și restricțiile de preț ale alianței anti-ruse vor intra în vigoare într-o lună. Limita de preț de 60 de dolari care este în prezent luată în considerare în Occident este doar puțin diferită de prețul redus la care companiile ruse trebuie să vândă petrol noilor clienți, notează Nezavisimaya Gazeta.

- Reclama -

Unii experți văd avantaje pentru Rusia într-un astfel de mecanism, care s-ar putea dovedi a fi un compromis. „Avantajul este că atunci când petrolul rusesc este vândut la un preț mai mic de 60 de dolari pe baril, atunci toate sancțiunile aplicate industriei petroliere rusești încetează automat să funcționeze”, a subliniat directorul executiv al Departamentului Piețe de Capital la Iva Partners, Artem Tuzov. „Înseamnă că atunci când prețurile petrolului scad de la nivelul actual de 90 de dolari la pragul de 60 de dolari pe piața mondială, ceea ce s-a întâmplat în mod repetat, producătorii de petrol ruși pot compensa scăderea veniturilor prin creșterea ofertelor”, a explicat el.

„Dacă tancurile grecești sunt gata să transporte petrol rusesc în India, de exemplu, numai dacă prețurile specificate în contracte nu depășesc limita de 60 sau 70 de dolari pe baril, atunci o astfel de opțiune este foarte posibilă. Guvernul rus nu va interzice astfel de livrări deoarece din punct de vedere al prețurilor, acestea vor fi în concordanță cu vânzările curente. Având în vedere reducerea pe care o oferim clienților noștri, acesta este prețul la care s-a vândut petrolul.De fapt, guvernul rus se va abține pur și simplu să împiedice companiile să nu ofere reduceri clienților lor, ceea ce fac ei din primăvara lui 2022. Acesta va fi oficial o reducere și nu un plafon de preț”, a declarat expertul principal la Universitatea Financiară și Fondul Național de Securitate Energetică Stanislav Mitrakhovich. .

Cu toate acestea, acesta va fi un compromis temporar, avertizează expertul. Se poate prăbuși la un moment dat, în special atunci când plafonul de preț va fi revizuit și redus.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img