spot_img
19.3 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeSlovacii consideră SUA şi NATO vinovate de criza ucraineană

Slovacii consideră SUA şi NATO vinovate de criza ucraineană

-

Peste 44% dintre slovaci consideră că SUA şi NATO sunt răspunzătoare pentru sporirea tensiunilor legate de Ucraina, în timp ce 34% sunt de părere că Rusia se află la originea situaţiei actuale, indică un sondaj realizat de agenţia Focus, transmite luni euractiv.com conform Agerpres.

- Reclama -

Pe categorii de vârstă, ancheta sociologică arată că 42% dintre slovacii cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani cred că Rusia este cauza tensiunilor actuale privind Ucraina, iar 39% cred că NATO şi SUA poartă această vină. În rândul slovacilor cu vârste peste 65 de ani, doar 27,5% cred că Moscova este vinovată.

Rezultatele sondajului nu sunt surprinzătoare întrucât Slovacia este ţara cea mai pro-rusă din regiune, opiniile favorabile faţă de Moscova fiind răspândite mai ales printre persoanele în vârstă, notează Euractiv.

Partidul SMER, al fostului premier Robert Fico şi care a pierdut poziţia dominantă în politica slovacă după asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, şi-a intensificat recent retorica antiamericană pentru a atrage noi alegători.

Potrivit sondajelor, această strategie a SMER dă rezultate în pofida numărului mare al acuzaţiilor de corupţie. Sentimentele rusofile sunt dominante în special în interiorul partidelor Slovacia Noastră şi Republica.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...