Medicii recunosc că slănina este un adevărat depozit de vitamine. Slănina poate avea beneficii neprețuite pentru întregul organism, dacă este consumată cu moderaţie. Medicii avertizează că este indicat să o consumăm în cantităţi moderate, relatează portalul Sterlegrad.ru conform rador.ro.
O bucată mică de slănină va ajuta la refacerea rezervei zilnice de acid arahidonic, care este necesar pentru activitatea creierului, rinichilor și inimii. În plus, grăsimea de porc este bogată în antioxidanți, care ajută organismul să lupte împotriva cancerului și să reducă colesterolul. O altă boală teribilă – diabetul – cedează și ea în faţa slăninei, pentru că ea conține cantităţi mari de vitamina A, care îmbunătățește funcționarea pancreasului. Printre alte beneficii se numără normalizarea somnului, întărirea sistemului imunitar și regenerarea accelerată a celulelor corpului. Toate acestea reduc procesul de îmbătrânire și mențin corpul într-o formă bună. Cu toate acestea, merită să o consumăm cu moderaţie, să ţinem cont mereu de consumul moderat al grăsimilor, iar, în cazul în care este necesar, să consultăm un medic.