Situație dramatică în țară: Spitalul județean Focșani primește 3 ore de apă caldă pe zi și 5 ore are căldură. Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Oradea, Bacău se pregătesc să taie investițiile pentru a trece iarna

0

Situație dramatică în municipiul Focșani din cauza exploziei prețurilor la gaze: spitalul județean primește trei ore de apă caldă pe zi și cinci ore are căldură. Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Oradea, Bacău se pregătesc să taie investițiile pentru a trece iarna, transmite Radio Europa Liberă.

Municipiul Iași apelează la Ambasada Poloniei pentru a face rost rapid de cărbune. Timișoara își plătește gazul zilnic, nu mai este considerată solvabilă, iar riscul să nu mai existe bani pentru plata gazului în spitale, școli și pentru populație este unul real.

Craiova taie 2,8 milioane de euro de la investiții pentru a se asigura că locuitorii nu stau în frig la iarnă. La Focșani, cele trei ore de apă caldă și cinci ore de căldură sunt o realitate până pe 25 octombrie. După această dată, nu se știe ce se întâmplă și cum se acoperă costurile.

Municipiul București este considerat un caz privilegiat. Primarii din Oradea și Timișoara subliniază că în Capitală s-a încheiat un contract pentru achiziția de gaze la prețul de 150 de lei megawat/oră, în timp ce municipalitățile din țară cumpără cu 500 de lei. Un fel de subvenție mascată specială pentru bucureșteni, spun primarii din țară, care e plătită din taxele tuturor românilor.