spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDezvaluiriSiteul de propagandă al Moscovei: Klaus Iohannis ar putea fi demis înainte...

Siteul de propagandă al Moscovei: Klaus Iohannis ar putea fi demis înainte de 8 martie

-

Klaus Iohannis ar putea fi demis înainte de 8 martie, este titlul unui articol publicat de Sputnik.md, siteul de propagandă al Kremlinului în limba română.

Întreaga procedură de suspendare și demitere s-ar putea finaliza pe 6 martie, ar deveni oficială a doua zi, șansele ca pe 7 martie Klaus Iohannis să nu mai fie președintele României fiind, în estimarea mea, de 88%. De menționat că atât procedura suspendării cât și referendumul pentru demitere nu pot fi împiedicate prin alte acțiuni în justiție sau la CCR, alte referendumuri etc, afirmă Sputnik.

- Advertisement -

Situația conflictuală actuală impune o acțiune în forță, urgentă, a coaliției de guvernare, proiectele acesteia din diferite domenii — mai ales juridic și economic — necesitând un control asupra statului, nicidecum o opoziție radicală, chiar dincolo de prevederile constituționale sau de cutume. Întârziind acțiunea, PSD și ALDE pot pierde tot, dând timp inclusiv pentru debarcarea guvernului prin mijloace extraparlamentare, ca în cazul cabinetului Ponta. De asemenea, amenințarea cu decizii în instanță discutabile planează asupra liderilor coaliției de guvernământ dar și asupra altor personaje politice, mai afirmă Sputnik.

Articolul e semnat de Dragoș Dumitriu, fost deputat PRM și colaborator al siteurilor pro-rusești.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img