În contextul în care Marea Britanie încearcă să revitalizeze o alianță economică în Commonwealth, cu țările arabe bogate și cu alte state, România ar putea juca un rol extrem de interesant și profitabil — datorită Mării Negre, dar și unei potențări a relaționării economice cu Estul. Sursele Sputnik fac referire și la vizitele efectuate de principele Radu în Moldova și în țări foste sovietice, precum și respectul de care se bucură regele Mihai în fața președintelui Vladimir Putin — a se vedea primirea grandioasă care i s-a organizat în două rânduri la Moscova M.S. Regelui, cu ocazia aniversărilor Zilei Victoriei, pe 9 mai, precum și decorarea regelui de către președintele Putin, în 2005, scrie portalul rusesc Sputnik în limba română.

Sputnik este considerat unul din mijloacele de propagandă rusești.

Sputnik se referă la vizita Prințului Charles în România și la întâlnirea acestuia cu Principesa Margareta și Principele Radu.

Întâlnirea la nivel înalt a fost gândită și pusă la cale de principesa Margareta, un prim demers în acest sens fiind făcut anul trecut, cu ocazia unei unei vizite a familiei regale la Londra, prilej cu care s-a întâlnit cu prințul Charles, afirmă Sputnik.

Revenind la prezentul vizitei oficiale a prințului Charles, în contextul în care se joacă mai tăios decât se declară oficial meciul — de fapt, duelul — Brexit, Marea Britanie apelează la cele mai importante conexiuni în toate statele UE, România fiind o țară aflată într-o situație specială. Pe scurt, o țară ignorată de jocurile central-europene, cu un “critic” extrem de puternic, Olanda, un aliat tradițional, Franța, într-o situație internă delicată, și cu o Germanie ce are tendințe hegemonice în Europa, România rămâne practic cu speranța vagă a unei concretizări economice a parteneriatului strategic cu SUA, mai spune principalul site al propagandei rusești.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?