Site-ul de știri al Kremlinului laudă victoria PSD

0
84
Russia's President Vladimir Putin (C) enters Andreyevsky (St.Andrew's ) Hall at the Great Kremlin Palace in Moscow?s Kremlin, on May 7, 2012, during his inauguration ceremony. Putin took his oath of office today to become Russia's president for a historic third mandate at a glittering ceremony inside the Kremlin. AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI/ ALEXEY DRUZHININ (Photo credit should read ALEXEY DRUZHININ/AFP/GettyImages)
Victoria PSD reprezintă o recuperare a ideii de suveranitate națională. Noua guvernare de la București ar putea restabili relațiile pozitive dintre România și Federația Rusă, scrie portalul de știri al Kremlinului, Sputnik.
Sociologul român Cristi Pantelimon respinge ideea că victoria PSD s-ar datora unei erori tactice a PNL, ci reprezintă „o recuperare în pas moderat a ideii de suveranitate națională”, remarcând că social-democrații au reușit să câștige detașat în toate provinciile istorice ale țării.

De asemenea, acesta este de părere că PSD este „un partid cu potențial eurasianist real”, spre deosebire de PNL, ceea ce ar putea favoriza restabilirea relațiilor dintre România și Federația Rusă.

„E firesc să așteptăm un început de normalizare a relațiilor României cu Rusia și, pe cale de consecință, o tratare a problematicii Republicii Moldova în cheia unui calm strategic, fără stridențele atlantiste de până ieri”, a explicat Pantelimon.

 El și-a exprimat speranța că noua guvernare de la București va reușit să aibă o relație pozitivă cu Republica Moldova, însă acest lucru depinde și de autoritățile de la Chișinău.
„Evident, multe lucruri vor depinde de autoritățile de la Chișinău, dar deja se pare că anumite semnale pozitive au pornit inclusiv din partea acestora din urmă”, a mai spus Cristi Pantelimon.