Sinuciderea imposibilă din America

0
51

Procurorul general al SUA este livid. Acum ca să scape nişte băieţi – dau ca Epstein fusese scos de sub suicide watch chiar înainte de sinucidere, după prima tentativă. Nici asta nu se prea poate fără răspundere penală. Oricum, celula este monitorizată, a stat acolo cu un fost poliţist şi este practic locul de unde l-au plimbat în cufăr blindat prin tot New Yorkul pe El Chapo şi unde i-au ţinut pe Gotti, Gambino, Madoff, Viktor Bout şi Al Qaeda. În MCC, Guantanamo of New York, n-ai cum să mori. E imposibil. Vorba americanilor, probabil sinuciderea l-a surprins şi pe Epstein, a scris pe facebook jurnalista Sorina Matei.

Finanţistul şi miliardarul american Jeffrey Epstein, plasat în detenţie la 8 iulie pentru exploatare sexuală şi asociere cu infractori în vederea exploatării sexuale a unor minore, s-a sinucis vineri seara în celula sa din penitenciarul din Manhattan, au informat sâmbătă mass-media americane citate de Reuters.

Un judecător federal respinsese în iulie solicitarea de arest domiciliar pentru Jeffrey Epstein, hotărând menţinerea în detenţie a miliardarului american acuzat de agresiuni sexuale şi trafic de minore.

Judecătorului Richard Berman subliniase că inculpatul deţinea un avion personal şi un paşaport austriac fals, existând riscul ca acesta să fugă. El respinsese şi cererea de eliberare pe cauţiune, prezentată de apărarea lui Jeffrey Epstein, care era pregătită să plătească peste 100 de milioane de dolari.

Avocaţii miliardarului propuseseră arest la domiciliu în Manhattan, brăţară electronică şi instalarea de camere de supraveghere. Pentru cele două capete de acuzare, Epstein era pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de până la 45 de ani.

Conform actului acuzării, cel puţin în perioada 2002 – 2005, Epstein ar fi adus minore – unele în vârstă de doar 14 ani – la reşedinţele sale din Manhattan şi Palm Beach în scopul de „a se angaja în acte sexuale cu el şi cu partenerii săi de afaceri, după care le dădea sute de dolari”