Sindicatul politiștilor din Germania: Izolarea la domiciliu va crește violența domestică

0
234

Ca în multe alte ţări, viaţa în Germania este acum în mare parte limitată la traiul în propriul domiciliu, fenomen care sporeşte riscurile vizând victimele violenţei domestice, potrivit sindicatului poliţiştilor din Germania, GdP, relatează joi DPA conform Agerpres.

GdP estimează o creştere a cazurilor de violenţă în spaţiul casnic, în timp ce criminalitatea publică va scădea întrucât numărul celor care se vor aventura afară va fi mai mic.

Vicepreşedintele GdP, Joerg Radek, a avertizat că ”există infracţiuni care se petrec şi în spatele uşilor închise, cum ar fi violenţa domestică”, adăugând că aceasta este aspectul care îl ”îngrijorează cel mai tare”.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute instituirea unei aşa-numite ”interdicţii a contactelor”, în urma căreia numeroase persoane sunt nevoite să-şi petreacă timpul doar în compania celor cu care împart domiciliul, într-o perioadă care se anunţă totodată dificilă din punct de vedere financiar.

”Situaţia poate reprezenta o sursă de stres ”, a declarat psihologul Anja Stiller, din cadrul Institutului de cercetare în criminologie din Saxonia Inferioară, pentru DPA.