Simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a trecut de Comisia juridică a Camerei Deputaților. Gabriela Horga: Este o măsură binevenită pentru #reducereabirocrației

0

Astăzi în Comisia juridică a Camerei Deputaților au fost adoptate amendamentele pe care le-am depus împreună cu colega mea, deputatul #PNLDiana Morar, la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2020 privind măsuri în domeniul registrului comerţului, în sensul simplificării unor activități. Acestea se refereau la #simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului, a anunțat deputatul PNL Gabriela Horga pe facebook.

Oficiul Registrului Comerțului va transmite informaţiile din declaraţiile-tip pe proprie răspundere cu privire la îndeplinirea condiţiilor de funcţionare/desfăşurarea a activităţii pentru sediul social/profesional şi/sau sedii secundare şi datele de identificare ale persoanelor înregistrate autorităților competente în domeniul autorizării funcţionării doar pe cale electronică, nu și copiile declarațiilor-tip ca până acum, în termen de 3 zile lucrătoare de la data înregistrării în registrul comerţului. Este o măsură binevenită pentru #reducereabirocrației în activitatea de înregistrare în registrul comerțului și face parte din seria demersurilor pentru revizuirea legislaţiei în vederea #simplificării şi #digitalizării procedurilor de înfiinţare a unei #firme. Proiectul de lege va fi supus aprobării plenului săptămâna viitoare, mai spune Horga.