Silvio Berlusconi: Daca voi ajunge la inchisoare, faceti revolutie, Germania si SUA dicteaza in Europa

0
395
Italy's outgoing Prime Minister Silvio Berlusconi gestures at the opening of Letizia Moratti's mayoral electoral campaign in Milan May 7, 2006. REUTERS/Daniele La Monaca - RTR1D5FR

Silvio Berlusconi, liderul partidului de centru-dreapta Forza Italia şi fost premier, le-a cerut simpatizanţilor să declanşeze „o revoluţie” dacă el va ajunge la închisoare, criticând situaţia politică de la Roma şi din Uniunea Europeană, condusă de „o Germanie supusă dictatelor Statelor Unite”, transmite Mediafax.

„Doar un nebun poate crede că partidul Forza Italia va dispărea. Forza Italia rămâne, dar va renaşte. Va fi ca o casă deschisă pentru toată lumea. Noua formaţiune se va numi tot Forza Italia, pentru că este un nume … foarte frumos”, a declarat Berlusconi în faţa simpatizanţilor săi.

„Pentru mine ar fi uşor să merg în altă parte, dar am un simţ al responsabilităţii, sunt gata să înfrunt forţele de stânga şi procurorii. Nu mai am nimic de pierdut, dacă este să ajung la închisoare, sper că măcar veţi face o revoluţie”, a adăugat Berlusconi.

Referindu-se la situaţia din Europa, Berlusconi a deplâns lipsa unor lideri politici adevăraţi. „Când văd ce se întâmplă în Uniunea Europeană, văd lipsa unei conduceri politice eficiente; Uniunea Europeană este blocată în conducerea practicată de Germania, care aplică dictatele Statelor Unite. Speram să văd noi lideri europeni, dar, de când au plecat Tony Blair, Jose Maria Aznar, Jacques Chirac şi subsemnatul, nu mai sunt alţi lideri”, a încheiat fostul premier italian, în vârstă de 78 de ani.

Silvio Berlusconi a fost condamnat, săptămâna trecută, în primă instanţă, la trei ani de închisoare, pentru coruperea unui senator, în anul 2006, în scopul înlăturării Cabinetului de centru-stânga condus de Romano Prodi. Justiţia i-a interzis să ocupe funcţii oficiale pentru o durată de cinci ani.