Siluan, Episcopul Ortodox al Românilor din Italia: În momentul în care se aude un zvon care spune că într-un vaccin există țesut ce provine din embrion uman avortat pentru creștinul ortodox și pentru mine, ca episcop, se ridică un mare semn de întrebare

0

În momentul în care se aude un zvon care spune, de exemplu, că într-un vaccin există țesut ce provine din embrion uman avortat, pentru creștinul ortodox și pentru mine, ca episcop, se ridică un mare semn de întrebare, de ordin moral, dacă să primesc sau nu acel vaccin. (…) Eu nu aș dori și nu aș accepta ca în organismul meu să intre așa ceva. (…) Dar asta nu înseamnă că eu fac din aceasta o dogmă sau o normă pentru creștinii ortodocși trăitori în Italia. Îmi exprim doar o nedumerire, de ordin moral, de conștiință, și o teamă”, a declarat Episcopul Siluan, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei ziarului Gazeta Românească de la Roma.

Atâta timp cât Biserica mea nu a luat o poziție oficială la acest subiect, în urma unor consultări cu specialiștii în domeniu, cu medici și cu teologi creștini, care să spună ce conținut au aceste vaccinuri, în ce fel ele acționează, ce urmări negative pot avea, ce efecte secundare ș.a.m.d., nu sunt în măsură să fac afirmații pe acest subiect, mai spune Episcopul.