spot_img
9.1 C
București
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăActualitateȘi Germania a avut un laborator militar biologic secret în Ucraina

Și Germania a avut un laborator militar biologic secret în Ucraina

-

Germania a derulat în Ucraina un program militar-biologic propriu, a anunțat reprezentantul permanent al Rusiei la filiala ONU din Geneva, Ghennadi Gatilov, scrie Gazeta.ru. 

”Merită menționat că realizarea în Ucraina de către Germania a unui program militar-biologic propriu este confirmată de documente”, a spus el la ședința plenară a Conferinței pentru dezarmare. 

- Reclama -

Potrivit lui Gatilov, scopul acestui program a fost studierea, în condițiile Europei de Est, a potențialului unor boli mortale, precum febra hemoragică Crimeea-Congo. 

”Acțiunile Germaniei, anterior necunoscute opiniei publice, constituie o amenințare la fel de mare ca experimentele biologice ale SUA și impun o analiză detaliată”, a spus diplomatul. 

Gatilov a menționat că proiectul a fost finanțat de Ministerul de Externe al Germaniei și de Bundeswehr. 

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că SUA au cheltuit peste 200 de milioane de dolari pentru activitățile laboratoarelor biologice din Ucraina, implicate în programul militar-biologic american și se ocupau, în special, de agenții patogeni ai ciumei și antraxului. 

În total, rețeaua număra peste 30 de instituții care lucrau în interesele Pentagonului. După începerea operațiunii militare speciale, din Ucraina a fost evacuat tot ce era legat de continuarea programului american.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img