spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinSfârșit rușinos pentru Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria CONTROVERSA ZILEI DE...

Sfârșit rușinos pentru Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

Emil Hurezeanu și-a încheiat luni cariera de ambasador al României. Fostul jurnalist la Europa Liberă a dezvăluit pentru presă o conversație privată cu președintele Austriei Alexander Van der Bellen. Acesta ar fi spus la o întâlnire cu ambasadorii UE din Viena că ar vrea ca România să între în Schengen. Însă președintele austriac le-a spus ambasadorilor, inclusiv lui Hurezeanu, că „rațiunea de stat îl determină să rămână rezervat în declarații atunci când are o opinie divergentă de cea a executivului” și deci nu o va face publică.

Emil Hurezeanu însă s-a simțit dator să facă publică o declarație de la o întâlnire off the record și nu a respectat discreția, literă de lege în spațiul diplomatic.

Aici nu discutăm despre conflictul nostru cu Austria pe Schengen, ci despre faptul că ambasadorul României a încălcat regula de bază a diplomației făcând de rușine România.

De acum înainte fie că va rămâne în post la Viena sau va merge în altă parte numele lui Emil Hurezeanu va da semnal cu roșu la orice întâlnire cu un diplomat străin. Nimeni nu îi va mai spune nimic și va fi considerat un interlocutor în care nu poți avea încredere. Un paria!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img